Infooglasi

Zašto i kako – Kukica

Ova pitanja vjerovatno se mnogima vrzmaju po glavi s obzirom na ubrazni rast tržišta rukotvorina koji je uslovljen “novim” talasom interesovanja za ove proizvode. Upravo prodaja ručnih radova preko interneta otvara pitanje kako se najbolje predstaviti, kako prestići konkurenciju i kako svoj proizvod postaviti ispred konkurencije. Kukica je, vjerovatno, jedno od najboljih rešenja na sva ova pitanja.

 

U svijetu trenutno ima više od 3,2 milijarde korisnika interneta što ovaj “virtuelni javni prostor” čini najvećim poligonom za prezentovanje i prodaju. Koliki je rast ovog tržišta i zašto upravo digitalni marketing treba da postane vaš novi smjer u poslovanju govori podatak da je 2001. godine taj broj bio dvije milijarde, što čini skok od 75 miliona korisnika godišnje.

Gdje je tu Kukica ka odgovor

Digitalno oglašavanje, posebno s obzirom na ove brojke, daleko je jeftnije i isplativije od bilo koje druge vrste marketinga. Za to ne treba da budete veliki majstori – dovoljno je da imate pristup internetu i nalog na nekoj od društvenih mreža.

Međutim, sajtovi poput našeg Marketplace-a najbolji su način da prezentujete i prodate svoj ručni rad preko interneta. Kukica je na putu da postane vodeća platforma za prezentovanje i prodaju rukotvorina i ukoiliko sve bude teklo po planu, to će ubrzo i postati. Trenutno okupljamo zajednicu sa više od 700 kreativaca i izloženih više od dvije hiljade proizvoda od čega je najmanje deset odsto prodato preko naše platfrome.

Osim toga, Kukica na Facebooku ima više od 10 hiljada pratilaca.

Sigurno se pitate i zašto Kukica, a ne neka druga platforma. Etsy, Da Wanda i slični marketplace za prodaju rukotvorina zaista imaju respektabilne rezultate, ali ukoliko na njima pokušate da se probijete naići ćete, prije svega na jezičku, a zatim i barijeru vidljivosti. Da bi ste izlagali na nekim od ovih sajtova morate dobro poznavati sve prilike na tržištu, ali i znati mnogo marketinških trikova. Za Kukicu je dovoljno da budete maštoviti i kreativni, a naš tim odradiće ostali dio posla – od pravljenja prezentacija, galerija, intervjua, sponzorisanih i plaćenih objava i kampanja do praktičnih savjeta na Blogu.

Digitalni marketing i smjernice za razvoj

U tradicionalnom marketingu teško je ciljati na jednu specifičnu nišu. Ali u digitalnom marketingu možete oglašavati svoje proizvode prema određenoj publici na osnovu njihovog interesa, demografije, nivoa prihoda itd. Mjesto na kojem se upravo nalazite je pravi mali rudnik takve publike, a uz naše iskustvo u oglašavanju, cilj neće biti teško pogoditi.

Ušteda vremena

S obzirom na pomenuti rast tržišta i interesovanja, ljudi nemaju vremena da jure kroz prodavnice kako bi kupili poklone. Kukica sada radi na uspostavljanju svog payment gatewaya, odnosno mogućnosti direktne kupovine preko sajta što će vam omogućiti da iz udobnosti svoga doma, kancelarije ili dok ste na piću sa prijateljima prodate ili kupite neku rukotvorinu.

Osim toga, nedavno je sa radom počeo i novi servis naručivanja i izrade personaliozvanih predmeta i poklona, u kojem kreativci licitiraju dok naručilac na kraju odabira njemu najprijemčiviju ponudu.

Širenje mreže

Digitalni marketing vam pruža priliku da proširite svoj domet i širite svoju prodajnu mrežu kroz grad, zemlju i na kraju svijet. Kukica je za samo sedam mjeseci uspjela da se raširi na sedam zemalja, a isto možete uraditi i vi samim predstavljanjem na našem sajtu.

POSJETITE KUKICA SHOP

IZLAŽITE NA KUKICI

Source link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Яндекс.Метрика